П'ят, 19 Квіт 2024, 07:18

RSS
Роздуми за філіжанкою кави
Головна » 2007 » Вересень » 11 » Нарис про одеського педагога, або до кого йдуть наші діти щодня?
Нарис про одеського педагога, або до кого йдуть наші діти щодня?
11:02


8 серпня На комп'ютер здійснено вірусну атаку та було втрачено всю пошту.

Сказався також брак досвіду нової людини (адже він лише 7-й день на цій роботі).

Злякавшися, що він втратив потрібні листи від одеської школи, він надсилає лист (фото):


У відповідь знов отримали скан договору, без жодного слова в листі. Просто картинку договору. Розуміючи свою провину у втраті даних, хлопець телефонує. У відповідь на вибачення вислуховує кучу неприємностей.

Після цього все подальше листування та спілкуфання по телефону вже вела я, адже новому робітнику треба вчитися, а коли ж це робити, як не тоді, коли всі у відпустках?
Та мене, власне, вже ситуація перестала подобатися остаточно: адже НА ДИСКУ Є ДЕТАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ! ЛЮДИНА ЇЇ НЕ ЧИТАЛА І ЧИТАТИ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ!

Я написала листа:

Нагадування про це зовсім розлютило нашого співрозмовника. Ми отримали листа з таким вмістом:

Мене вразила відсутність "здрасьте" та хоч елементарного звертання! Вже не кажучи про сам зміст. Я зателефонувала директорові. Директор вибачалася, пояснюючи тим, що людина нервова, нестримана та невихована. Якщо директор це розуміє, чтому не проконтролювала подальше листування? Адже поки це були квіточки.

9 серпня Ми зателефонували директору попросили записати крок за кроком всі дії щодо отримання ключа. Роз'яснено все і знов попросили таємного aleko зателефонувати нам, коли він (чи вона?) буде біля комп'ютера. І все це за наявності ДЕТАЛЬНОЇ інструкції на диску, що є у власника програми.

Вочевидь, директор-таки розмовляла з таємничим aleko про виховання і стриманість, та у відповідь ми отримали листа, де очікували якщо не вибачення, то принаймні, повернення у поважливий тон. ми помилилися, отримали таке:

Ми зрозуміли: традиційно без жодного "здрасті" і "допобачення" нас повідомили, що з нашою "пахабною фірмою" ніхто спілкуватися не хоче, більшо жодної інформації не нададуть. На відповідь, я надіслала знов прохання вислати нам ID , без якого ми НЕ МОЖЕМО згенерувати ключ. Адже я побачила, що людина НАРЕШТІ зрозуміла, що треба ID .

Але все ж не зрозуміла жодного запису, що робила директор та ДВІЧІ ми пояснювали по телефону, та інструкцію читати знов не збираються! Бо ввечері я отримала такий лист:

Знов ні тобі "здрасьте", ні тобі звертання, ні тобі "допобачення" . Я твердо вирішила не писати негайно, хай улягуться емоції, щоб не наговорити нічого у почуттях. Це моє правило: якщо не хочу потім про щось жаліти - треба дати улягтися емоціям, потім приймати рішення.

10 серпня Твердо вирішила БІЛЬШЕ не говорити людині що робити для отримання ID (сказано було достатньо!) Також не бажаючи миритися із хамством у відповідь на ввічливі вибачення та прохання (адже не помиляється той, хто нічого не робить) я написала довгого листя, де намагалася в іронічному тоні трохи привести до почуттів нахабу:

Як видно, я й досі не знала, з ким я спілкуюся і хто мене поливає. Людина і не хоче називатися. І хоча мій лист був досить іронічним, але не хамським. Адже і мої емоції вже зашкалювали.

На відповідь я отримала хронологію подій із висновком:

Мене вразило блискавкою! Вони шукали ID в Інтернеті! Це після того, що є інструкція на диску, ми двічі (!) по телефону розповіли та попросили записати і зателефонувати. Ми зробили ВСЕ, щоб розповісти що таке ID та як його отримати. Двічі по телефону та в інструкції з картинками на диску. І після цього людина іде в Інтернет шукати що таке ID та пише, що такого не існую, переміжаючи свої слова хамством. Мене цікавить: ця людина викладає? Це вчитель? А батьки у її учнів є? Нікого з них не зацікавило те, що ця людина НЕ ЗДАТНА ЧУТИ!

Я знов даю паузу на вгамування емоцій та пишу чергового іронічного листа:




Отримую відповідь, де людина у максимально ввічливій для неї формі поправляє мене, що я називаю її клічку не правильно:

Про запис в договорі щодо неможливості знайти ID мені було не дуже зрозумілим, тому я вирішила не зважати. А в договір ми внесли пункт про те, що отримувач програми ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ прочитати інструкцію. Якщо людям із вищою освітою це треба записати в договір та змусити її підписатися - ми так і зробили. Надалі всі підписуватимуть зобов'язання прочитати інструкцію.

До завуча додзвонитися вже не можу, як з'ясувалося - вона на дачі.

Вирішую все це припинити і пишу офіційного листа, який висилаю на ту саму адресу, бо іншої нема. У директора своєї скрині нема, у у завуча теж. листуюся із проходимцем, жодної надії на те, що мої листи попадуть до адміністрації також нема, а людина підписалася від імені школи:


11 серпня Від них був пустий звичний без "здрасьте" лист із ID , від нас відповідний лист із ключем.

На відповідь я отримала посилання на адресу, яку повторити не можу.


Категорія: Освіта | Переглядів: 1283 | Додав: olena-eln | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 olena-eln  
0
Я сама була настільки вражена!
Тішить, що це був перший та поки останній випадок.

Я переконана, що ніякий відтік кадрів, ніяка маленька зарплатня все одно не "опускає" педагогів до рівня підзаборної "шпани". Виключення тільки підтверджує правило.

І до цього випадку і після у мене такого не було.

Спочатку я хотіла так і зробити: відіслати копії начальству.
Але потім подумала: причина саме в тому, що не володіючи комп'ютером директора доручає важливе листування людині, яка володіє комп'ютером. Тим самим перекладаючи переговори на виховання та рівень цієї людини. Адже директорка навіть перевірити не може, що робить ця людина.

Тоді годі ображатися. якщо така людина колись сильно підставить директора.


1 yanell47  
0
М-м-м- дааа.... Спочатку я хотіла вставити смайлики sad sad sad . Потім - lol lol lol Але, дочитавши все Ваше листування до кінця, залишилось help help help НELP нашим школам в тому, щоб не було в них таких "Горе- педагогів"!!! Мабуть - це ж вчитель інформатики в них такий... Мені здається, - слід Вам, Олена Вікторівна, відіслати це листування - віддруковане - особисто до адміністрації тієї школи. В них також, мабуть, буде шок від "вихованості" їх колеги... cool

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи щоденника
Освіта [22]
Роздуми на тему сучасної освіти
Моя колекція кавярень [9]
Фоторепортажі з кавярень, де я буваю
Новини [23]
Роздуми на тему новин
Особистісний рост. Тайм менеджмент педагога [32]
Статті на тему освіти, роботи, бізнесу, викладання, навчання, на всі теми
Читальня [5]
Тут описую прочитані книги. Рекомендую ці книги всім охочим. Книги додаються.
Життя блогу [3]
Програми складання шкільного розкладу [1]
Група FM - матеріали та заходи [3]
Інформатизація освіти [37]
Питання впровадження та реальні проблеми і їхні рішення, герої та переможці
Форма входу
Вітаю Вас Гість!


Календар
«  Вересень 2007  »
ПонВівтСерЧетП'ятСубНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Лічильники

Ю.Блоги 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Єльникова Олена © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz