Суб, 20 Квіт 2024, 15:52

RSS
Роздуми за філіжанкою кави
Головна » 2007 » Грудень » 27 » Ось така арифметика...
Ось така арифметика...
18:44

Я вивчала математику і знаю різницю між плюсом і мінусом і уявляю собі що таке від'ємне число. Та завжди думала, що якщо зарплатня низька, то це обмежує людину у якості життя. І уж точно, зарплатня не може бути менше нуля. І якщо зарплатня замала, то треба або змиритися з обмеженнями у житті, або міняти роботу. Проте, знання математики мені підказують, що у низького рівня
зарплатні повинна бути границя. Якщо зарплатня не покриває навіть плати за житло - то потрібно НЕГАЙНО міняти роботу. Або брати підроботок, якщо вистачить сил.

Виявляється, Украіна і тут є першопроходцем! І люди є - першопроходці! Все по порядку.
Почитайте та підтримайте питання нашої колеги: http://president.pravda.com.ua/education/476fe715a3237/

Увага! Сторінка застаріла та вже не працює!

 

Мені сподобалася пропозиція Української правди (www.pravda.com.ua). Вони запропонували задати питання президентові. І про те, що питання пишуться ВЖИВУ та не цензуруються, свідчать такі питання, які явно не спрямовані президенту та були написани явно із жартом. Це говорить про те, що громадяни стали більш розкутими, що само по собі вже дає надію.

Але я не про це. Я про математику. Мені сподобалося питання, що навела моя колега, та ще й моя тезка (це ж треба таке співпадіння!). Виявилося, що у зарплатні в Україні немає нижньої границі! Виявляється, що зарплатня може бути втроє нижче за плату за житло.

Вона пише: "Пане Президенте! Я доцент, кандидат. Соромно казати, бо 1250 грн." . Згодна, що соромно казати про те, що ти - доцент, адже такої зарплатні в світі немає навіть у низькокваліфікованого працівника та київські жебраки мають, принаймні, уп'ятеро більше.. Доцент - науковий працівник та викладач ВНЗ. Крім того, що йому як людині треба не під мостом жити, щось їсти та ще й діти, певно є. Робота доцента публічна, тому, як кажуть американці: "Це робота, що потребує дресскоду (гарного одягу)" На ці гроші - або їсти та працювати на городі і жити під мостом, або купляти одяг і не їсти і жити там же, під мостом.

Але що це я? Ви самі про це знаєте!

Повністю питання звучить так:

Я підтримала це питання, адже знов пораділа за новий світовий рекорд, що поставила Україна! Нижніій границі зарплатні тепер немає!

Тепер моя колега з гордістю може сказати своїм закордонним колегам, що Україна перетнула поріг зарплатні у 0 грн. за місяць. Ця людина отримує від роботодавця: 1250-3500= - 2250. Хіба не обіцяла держава житло науковцям і викладачам? Хіба її навчальний заклад не має хоча б гуртожитку? Та кого ж цікавлять у нас люди!

Тільки хочеться їй порадити, щоб як можливо довше не знало її керівництво, що вона ще десь працює! Бо на цю ж зарплатню її пригрузять так, щоб вона не могла ніде більше працювати, чи поставлять спостерігача з годинником, щоб не порушувала режим роботи на державні 1250 грн.

Адже вона збирається їхати з України. Це їй треба робити негайно. Бо держава її "поставила на лічильник" і вона кожного місяця становиться винною все більше грошей!

Скажімо, поїати у Чехію, де у викладача зарплатня 60 тис крон (10 тис грн.) на випробувальний період, та квартира в Празі (найдорожча) вартує 250 долл (1250 грн.). Та ще там таке! Як же їм далеко від нас! Там викладачам університети КОМПЕНСУЮТЬ витрати на житло, якщо викладач його знімає.

Отже, як їм далеко до рекордів!

І знаєте, що дивно (як мені здалося)? Ті, хто буде редагувати питання для Президента звертають увагу на дивні та жартовні питання. Поки що у виборі редакції більше про призначення кабміну, доньку та бджіл. Вважаю, що питання зарплатні є найактуальнішим в нашій галузі і країни в цілому. Я підтримала питання своїм голосом, а Ви?

Сторінка питання: http://president.pravda.com.ua/education/476fe715a3237/ 

Увага! Сторінка застаріла та вже не працює!


Категорія: Новини | Переглядів: 1061 | Додав: olena-eln | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи щоденника
Освіта [22]
Роздуми на тему сучасної освіти
Моя колекція кавярень [9]
Фоторепортажі з кавярень, де я буваю
Новини [23]
Роздуми на тему новин
Особистісний рост. Тайм менеджмент педагога [32]
Статті на тему освіти, роботи, бізнесу, викладання, навчання, на всі теми
Читальня [5]
Тут описую прочитані книги. Рекомендую ці книги всім охочим. Книги додаються.
Життя блогу [3]
Програми складання шкільного розкладу [1]
Група FM - матеріали та заходи [3]
Інформатизація освіти [37]
Питання впровадження та реальні проблеми і їхні рішення, герої та переможці
Форма входу
Вітаю Вас Гість!


Календар
«  Грудень 2007  »
ПонВівтСерЧетП'ятСубНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Лічильники

Ю.Блоги 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Єльникова Олена © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz