Чет, 02 Трав 2024, 04:17

RSS
Роздуми за філіжанкою кави
Головна » 2008 » Квітень » 13 » Українська корупція та зовнішнє тестування: чи є зв’язок?
Українська корупція та зовнішнє тестування: чи є зв’язок?
08:08

кава для тестування :)Прочитала результати досліджень:

большинство украинцев поддерживает идею внешнего независимого оценивания и считают, что оно снижает уровень коррупции при поступлении в вузы…
http://korrespondent.net/ukraine/events/429095

59% українців вважають, що це знизить корупцію. Я відношуся до цих процентів.

Адже освіта у розвинутих країнах саме до такої схеми прийшла своїм природнім розвитком. То навіщо вигадувати ще щось? Чи ми такі багаті, що можемо собі це дозволити?

Натомість, серед противників такого тестування, я чую: незрозуміло, діти отримають стрес, корупція не зменшиться, тести не замінюють спілкування…

Є ще аргументи? Напишіть у педагогічній раді: Зовнішнє тестування

 

От що виходить: українці чудово розуміють, що така система є найменш корупційною. А суцільне скиглення та стогін, який лунає, пов’язаний з двома причинами:

Перша: Багато хто лишається додаткових заробітків (про чиновників не хочу багато говорити, вже надоїло). Прочитайте про рівень хабарів, що вони отримують за вступи до ВНЗ: http://korrespondent.net/ukraine/events/428930

Друга:  Батьки далекі від цивілізованих стосунків із системою освіти:

Вони  не можуть контролювати її, бо самі колись були нею розплющені. Є якійсь тваринний, підсвідомий страх перед цією системою саме у батьків. Це спричиняє відстороненість від інформації щодо стану справ у системі освіти взагалі та того, що відбувається у школі їхньої дитини зокрема.

Знаю це напевно: мої друзі, що виїхали на постійне проживання за кордон, стикнулися з цією проблемою. Вони й гадки не мали, що їхня донька при повному відмінному навчанні не отримає атестат.

А там це серед нормальних речей: не було вчительки обов’язкового предмету і предмет не викладався. Однокласники (батьки яких спостерігають за навчанням дитини) швидко зорієнтувалися та записали дітей на цей предмет у сусідню школу. Ті атестати отримали.
А наш бувший співвітчизник не зорієнтувався, бо звик, що школа все забезпечить, турбуватися нема про що.

Дитина отримала урок: все, що стосується власної долі НЕ МОЖНА пускати на самотік та віддавати на суд чиновників чи вчителів.

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Вони не здатні впливати на події та заходи, які відбуваються з їхніми дітьми в школах. Нездатні, тому що страх паралізує і не надає навіть сил усвідомити свої права та права своєї дитини. Наслідком цього – підтримка школи та вчителів і чиновників. Про це свідчить те, що вони і статистично підтримали скиглення чиновників стосовно зовнішнього тестування, мовляв, це не позбавить корупції.

Парадокс: будь-яка тварина на захист своєї дитини стає битися до смерті. Вона втрачає усілякий страх. А людина віддає свою дитину до чужих рук повністю і не тільки не захищає, а й тисне на дитину, щоб не сперечалася.

 

Це підтвердила статистика: 70% учнів добре поінформована про процедуру зовнішнього тестування. Вони навіть пройшли пробне тестування. А от батьки поінформовані найгірше: менше 50% усвідомлюють що це таке.

Мене дуже зацікавило об’єднання у думках стосовно зовнішнього тестування чиновників та батьків. У чиновників шкурний інтерес, вони зацікавлені у тому, щоб система хабарних потоків не припинялася. Чудово усвідомлюють, що система зовнішнього тестування їх припинить.

Але ж батьки НЕ ЗАЦІКАВЛЕНІ у цьому, бо саме вони несуть ці потоки. Крім того, батьки найменше з усіх ЗНАЮТЬ про систему зовнішнього тестування. Чому ж підтримують чиновників?

Синдром кролика перед удавом?


Категорія: Новини | Переглядів: 866 | Додав: olena-eln | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 10
10 Мирна  
0
згідна з Вашою думкою та сподіваюся що з допомогою ЗНО ми частково зможемо позбутися корумпованості в освіті( середній). А як щодо вищих навчальних закладів ? Бо вони вперто не хочуть розставатися з легкою фінансовою підтримкою від "бажаючих" навчатися дітей та їх батьків.Бо насправді у ВУЗах створюються штучні конкурси та подається неправдива інформація про хід вступної компанії. cool
Відповідь: Нехай спочатку впораються з одним - з корумпованістю в средній освіті та вступних правилах.
Не можливо все зробити відразу.

9 Олена М  
0
Не забуваймо про той факт, що не всі батьки відвідують батьківські збори чи цікавляться долею своїх дітей. Тож і маємо результат - у деяких випускників не було паспорта для реєстрації ( батько - громадянин Росії, а в матері - ще старий радянський паспорт), клопоту вчителям додалося. Але думаймо про дітей. Випускники нашої школи з гарними знаннями і балами в сертифікатах усі поступили на бюджет.
Відповідь: Це жах...
Хоча, наприклад. в Києві, я знаю - існує суцільна проблема із паспортами у хлопців.
Якщо немає прописки (а квартиру могли продати та жити в орендованій). Тай хо забороняє жити без прописки?
То отримати приписне у військоматі не можна. Без приписного - не можна отримати паспорт. Коло, яке долається виключно 4-5 значними сумами.
Лише одна довідка у віськоматі(ЗАКОННА) коштує 500 грн. То приписне, до речі, теж законне, бо якщо хлопець по нього прийшов - він не ухиляється, коштує вже від 5000 до 15000 грн. Як домовишся.
Страшенно рада такому позитиву введення ЗНО!!!
Наснаги Вашим учням у навчанні!!

7 Luganchanka  
0
Правильно, родители ни "не знают", а "не хотят знать"! Кстати совершенно недавно узнала, что ребята, которые сдали в этом году тестирование очень хорошо (на 9-10 баллов по шкале школы) не смогли поступить из-за огромного количества так называемых "льготников", которые поступили со 125 баллами. очень жаль! Можно привести пример одного из наших ВУЗов: на специальность "история и..." было 71 бюджетное место. Все места заняты льготниками (детьми шахтеров, и потерпевших после наводнения и т.д.). Кроме этого заявлений от льготников было еще больше ста. Ни один ребенок без льготы (с большими баллами) не прошел на бюджет!!! И эти одаренные ребята даже "позавидовали" тем детям, которые после 9-го класса пошли в техникумы и поступили сразу на 2-3 курс института.
Независимому тестированию - однозначно быть! Но таких льгот, как в этом году быть просто не должно!

8 olena-eln  
0
Вже начебто говорили про квоти. Пільги-пільгами, співчуваю та чисто по-людськи бажаю допомогти сиротам та хворим, але не за рахунок обдарованих та працьовитих дітей.

Це якщо взагалі не казати про пільги за хабарі.
Обговорення цього питання було також на педраді www.pedrada.at.ua


6 donmar  
0
Я думаю, що питання зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів вже не підлягає обговоренню. Воно є. І це правильно! ЗНО увійшло в життя і випускників, і батьків, і учителів. На моє глибоке переконання, підготовка до ЗНО - спільна справа всіх учасників НВП. Сподіваюся на те, що наш винахідливий народ, долаючи корупцію в одних структурах, не впровадить її в інших та ще і в більшому обсязі. А задача учителів і батьків - дати такі глибокі знання, щоб за бали в сертифікатах не соромно було.

4 Larisa  
0
Сьогодні потрібно батькам усвідомити, що майбутнє дитини в руках самої дитини і її батьків. В сім'ї потрібно з розумінням ставитись до вибору майбутньої професії дитини і всяко підтримувати її в цьому. Адже зараз є багато можливостей поглиблювати свої знання (вибір профільної групи, відвідування спецкурсів та факультативів, участь у різних очних і заочних конкурсах, олімпіадах). Дуже прикро, коли батьки радять своїм дітям поступати після 9-го класу в училище, щоб не здавати ЗНО.

5 olena-eln  
0
Я такого не чула sad . Це ідйсно прикро. Але, врешті, вони самі будують своє життя.

Є причина недовіряти державі, системі та вчителям. Люди були обмануті не один раз. Але це не привод не думати про майбутнє!

Я думаю, що в них буде ще можливість. адже ЗНО можна здавати і на наступний рік і через рік...
Доженуть, як побачать, що підвоху тут немає.


3 olena-eln  
0
Думаю, причина байдужості батьків ще обумовлена тим, що живучи в корупційному середовищі, батьки не вірять у можливість існування будь-якої іншої. Вони не вірять в чесність зовнішнього тестування, рік за роком переносячи чутки про способи продажу сертифікатів та покупки відповідей.

Такий стан речей власне я вважаю просто хворобливим станом державного устрою. Воно з кожним роком буде поліпшуватися (читай оздоровлюватися чи одужувати).

Ми маємо терпіння. Важливо: про це ТРЕБА говорити! Це треба ОБГОВОРЮВАТИ! До цього треба ставитися з розумінням, не дратуватися і не не в'язуватися в пусту полеміку. Треба просто робити свою справу.


1 Наталія  
0
Я не можу зрозуміти, чому батьки лише на 50% поінформовані про деталі тестування та майбутні перспективи дитини, в залежності від результатів. Я працюю в школі. Починаючи з жовтня на батьківських зборах (в 5-11 класах) демонструвалися ролики щодо правил проведення тестування, змісту завдань, тощо. Тема незалежного оцінювання є актуальною вже для молодших підлітків. Я можу зробити висновок, що це якраз ті батьки, які найменше виконали свою функцію, морально готували не свою дитину, а тепер нарікають на всіх підряд: систему, вчителів, чиновників.... Ваша доля і доля вашої дитини лише у Вашихруках.

2 olena-eln  
0
Згодна, пані Наталіє!
Тут, я думаю, причина у тому. що більшість батьків не замислюються взагалі, доручивши вирішення всіх питань школі. Що є на сьогодні не тільки не виправданим, але й просто злочинно по відношенню до власної дитини.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи щоденника
Освіта [22]
Роздуми на тему сучасної освіти
Моя колекція кавярень [9]
Фоторепортажі з кавярень, де я буваю
Новини [23]
Роздуми на тему новин
Особистісний рост. Тайм менеджмент педагога [32]
Статті на тему освіти, роботи, бізнесу, викладання, навчання, на всі теми
Читальня [5]
Тут описую прочитані книги. Рекомендую ці книги всім охочим. Книги додаються.
Життя блогу [3]
Програми складання шкільного розкладу [1]
Група FM - матеріали та заходи [3]
Інформатизація освіти [37]
Питання впровадження та реальні проблеми і їхні рішення, герої та переможці
Форма входу
Вітаю Вас Гість!


Календар
«  Квітень 2008  »
ПонВівтСерЧетП'ятСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Лічильники

Ю.Блоги 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Єльникова Олена © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz