Нед, 28 Квіт 2024, 15:56

RSS
Роздуми за філіжанкою кави
Головна » 2009 » Листопад » 6 » Свинячий грип: розмови, паніка та нежить по-справжньому
Свинячий грип: розмови, паніка та нежить по-справжньому
08:59

кава проти грипу  Свинячий грип:

Розмови?
Паніка?
А як же нежить, у кого це по-справжньому?

Як каже лікар Комаровський - почато опалювального сезону завжди супроводжується сплеском захворюваності на грип.
Отже, нічого екстраординарного не відбувається. Але з'явилася нова хвороба - новий свинячий, або каліфорнійський грип, який дає ускладнень більше і ускладнення протікають важче і швидше.

Паніка? розмови?
Все це обгрунтовано. Розвиток цивілізації + сумнівна мораль людства - неодмінно нам подарують ще не одну епідемію досі не відомих хвороб.
Ну і звичайно, можна сміливо відкинути чутки про розпилення спецслужбами вірусу на західною Україною, про бомжів із їхніми розкопками на кладовищі в Тернополі, про змову фармацевтів, яка підкупила ВОЗ, щоб продавати вакцину та ін. Я тут поділяю думку фахівців, які говорять: "Що треба було зробити з народом, щоб він у це повірив?"

Аргумент проти паніки: від дорожніх пригод (чи інших там якихось хвороб) гине більше - не заспокоює тих, у кого рідний увійшов у "маленьку" статистику померлих від свинячого грипу.

Аргумент за паніку: в країні жити важко. Люди відчувають себе не захищенними і в здоровому стані. Бояться бути хворими, бо тоді шанси кожного значно знижуються. Надії нема ані на систему охорони здоров'я, ані (тим більше) на владу і чиновників. Чиновник і без епідемії прихід зими відчуває як стихійне лихо. Де ж тут підготуватися до справжнього стихійного лиха?

Аргумент за паніку: фахівців вже тиждень на телебаченні і на радіо немає. Пан Комаровський писав, що пробитися не міг - намагався. Але на 4 день політичної істерики я його все ж почула по радіо, потім прочитала на сайті... ВВС :)

Якщо на ток-шоу і з'являється фахівець - поруч сидять політики та "забалабонівають" його своїми криками про те, хто більше масок пошив, хто більше ліків привіз і куди і хто більше народ наш кохає. А фахівець (лікар чи фармацевт) є надто вихованим, щоб кричати та перебивати так, як це роблять вони. От і виходить,що лікаря почути не можна.
 
 

Сухий висновок:

1. Сплеск грипу є сезонним, нормальним, але є випадки більш загрозливої форми грипу - свинячого, який дає загрозливі ускладнення. Отже, треба дійсно сприйняти це більше всерйоз, ніж завжди, але без паніки, таких випадків не багато.

2. Прислухатися до поради фахівців - лікарів. Не зважаючи на те, що від політиків вже тошнить - все ж дивитися ток шоу - там бувають лікарі і фармацевти.
І відкиньте емоції, пропустіть крізь вуха потоки нікчемної балаканини від політиків, та спіймайте слова, що сказані фахівцями. Хоча це і важко, розумію, але можливо.

3. Більшість вітчизняної інтелігенції (внаслідок того, що їх не запрошують ані на телебачення, ані на радіо) живе в Інтернеті. Пише свої професійні блоги, книги. Книги продають самі на своїх блогах, бо в газетах фахівців не публікують, а книги фахівці видають за власний кошт, тому до полиць магазинів вони переважно не потрапляють.
 
Пошукайте інформацію в Інтернеті та почитайте пофесійні блоги. Тут, зрозуміло, значно програють ті, хто не користується Інтернетом. Замовте собі (чи своєму неінтернетному другові) книгу фахівця - та заспокойтеся.
У спокої можна зробити більше, швидше та ефективніше, ніж у паниці.

Бажаю всім здоров'я!

А як деякі педагоги не припиняють навчання під час карантину - дивіться тут

Категорія: Новини | Переглядів: 763 | Додав: olena-eln | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 Валерий  
0
Никакой правды.net в свинном грипе!
Всё это всего лишь метод зароботка
и рычаги управления методом запугивания людей!

1 Chernannik  
0
Необхідно прислухатися до думки лікарів, спалах грипу хоч і носить сезонний характер, але в цьому році, на мій погляд, хворіє більше людей і більш серйозні симптоми і наслідки. Для чого політикам такий піар-хід - не зрозуміло.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи щоденника
Освіта [22]
Роздуми на тему сучасної освіти
Моя колекція кавярень [9]
Фоторепортажі з кавярень, де я буваю
Новини [23]
Роздуми на тему новин
Особистісний рост. Тайм менеджмент педагога [32]
Статті на тему освіти, роботи, бізнесу, викладання, навчання, на всі теми
Читальня [5]
Тут описую прочитані книги. Рекомендую ці книги всім охочим. Книги додаються.
Життя блогу [3]
Програми складання шкільного розкладу [1]
Група FM - матеріали та заходи [3]
Інформатизація освіти [37]
Питання впровадження та реальні проблеми і їхні рішення, герої та переможці
Форма входу
Вітаю Вас Гість!


Календар
«  Листопад 2009  »
ПонВівтСерЧетП'ятСубНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Лічильники

Ю.Блоги 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Єльникова Олена © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz